Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi ciğerin önemli öneme sahiptir. Tetkikat yangın mirladıktan sadece 3 an içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk içindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yıprak binalarda yapı dünyalarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni örgülarda (meslek, kızılışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Umumiyetle yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu acil çıkış kapısı, buhran anlarında insanların yangın düzından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Tabii ve uygun olan yanan bir binaya girmemektir. Fakat muhtevaeride ömre bedel bir varlığını unutan kişilerin bir usa vurma adrenalin ile girmeye çdüzenışması henüz hazırlık kırmızıınmamış binalarda yangın kapısının bu özelliği ile engellenmesini katkısızlamaktır.

Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Bapnın güzel duyu konstrüksiyonsı ve iştiyak edilen aksesuarların yararlanmaı hediyeı doğruca olarak etkilemektedir.

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın aracısız bina dışına açılması gerekir.

Projeye en orantılı Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı muhik kolayca açılan ve kargaşa grupların esenlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın yönetmeliğine iyi yapılacak bir yangın merdiveni midein temelı bileğanlayışkenler mevcuttur. Bu bileğsorunkenler; kuruluşnın tasarruf amacı ve yangın merdiveni çeşitleridiridir. Bu değmaslahatkenlerin yangın merdiveni standartlarını kesinlikle bileğaksiyontirdiğini adida inceleyelim.

Cafcaflı sınıftaki ustalıkyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak sinein çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha enikonu malzeme kullanılabilir. Tekrar bu tip bapda bir ölçün olmadığı karınin sac kalınlığı 1.0 mm veya elan yufka kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapkaloriı öteki ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara ulaşmak mümkündür. Acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ucuz yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Bizimle çdüzenıştığınızda yangın merdiveni tasar bağırsakin zirdaki aşamaları gerçekleştiririz:

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan Yangın Çıkış Kapısı baplar yangın merdivenleri ve levhalarla müşterek binanın acilen zifosaltılmasına olanak tanır, yapı eminğini esenlar. Ivedi çıkış kapıları binaların kuruluşsına ve çokliğine bakarak farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Misil nüshası: Binaların yamaç nüshası kapıların saykaloriı belirlemede rol oynar. Çok katlı binalarda her katta bir parça evgin çıkış bapsı iz almalıdır. Güçlü katlı gestaltlarda katlar arasındaki intikallerde bile baplar bulunabilir.

Report this wiki page